OM OSS

Vad är Kommitté 1600?

Den kala, smått svårfunna sal 307 på gymnasiet Viktor Rydberg Odenplan må tyckas anspråkslös, men år 2018 föddes här en vision. Svenskar är en av de mest eftertraktade nationaliteterna bland utländska skolor, men trots detta har vi i Sverige ett nästintill icke-existerande stödnätverk för de som drömmer om en förstklassig utbildning i exempelvis USA och England. Det är här vi kommer in. Vi hjälper dig med förberedelser inför SAT-provet men även med ansökningsprocessen, helt gratis! Vi vill visa att drömmen inte bara är möjlig, utan helt inom räckhåll, och att du inte behöver betala hiskeliga summor till vinstlystna företag för att nå den.

Vi går noggrant igenom matte- och engelskdelen till SAT-provet, gör övningsprov och går därefter igenom dem fråga för fråga så att du kan få högsta möjliga poäng (därav namnet Kommitté 1600!). Dessutom visar vi hur du använder andra resurser, hur du fyller i universitetsansökan och hur du skriver uppsatser som tar Harvard med storm. Oroa dig inte om det hela låter oöverstigligt, vi finns där hela vägen till målet. Du tar med ambitionen så fixar vi resten.

Så kom med till ett av våra möten och ta del av den bästa hjälp du kan få. Kanske har du inte ens funderat på utlandsstudier, men kom iallafall och låt dig inspireras. Våra medlemmar vill precis som du studera utomlands och vi lovar att entusiasmen är smittsam. Det spelar ingen roll om detta varit ditt mål i flera år eller om du just fick reda på vad SAT:s är för något, du är varmt välkommen. Hoppas vi ses!