VAD ÄR EGENTLIGEN SAT?

Ett prov? Ett stressmoment? En möjlighet?

Vad är egentligen SAT?

I början av 1900-talet grundades College Board, en organisation för amerikanska universitet som tröttnat på att varje skola hade sina egna regler och antagningsprov som sökande dessutom tvingades resa till den valda skolan för att ta. 

Tillsammans utformade de SAT, det som då kallades 'the Scholastic Aptitude Test', för att kunna utvärdera sökande efter en gemensam och rättvis mall.
Idag, över hundra år senare använder sig amerikanska colleges fortfarande SAT för att utvärdera sina sökande. Allt fler vågar ta steget mot drömmen och år 2018 tog hela 2.1 miljoner studenter provet världen över, en siffra som ständigt fortsätter att stiga. Varför ska nu du bli en av dessa?
Majoriteten av amerikanska universitet kräver antingen SAT eller konkurrenten ACT för att man ska kunna söka. 

"Börja tidigt, sluta aldrig. Det är så vi utvecklas."

Vi på Kommitté 1600 rekommenderar SAT då det är vanligare och mer lättillgängligt. Ett högt SAT-resultat är självklart inte livsviktigt, men kan definitivt ge dig ett övertag i antagningsprocessen. Att ta provet kan till och med vara bra för dig som inte vill studera i USA, exempelvis kan det sätta guldkant på CV:t samt ge rejäla skryträttigheter.

Så oavsett om du har tagit, kommer att ta eller funderar på att ta SAT, kom till oss på Kommitté 1600 och låt oss hjälpa dig ta steget närmare ditt drömuniversitet.